Side:Syk kjærlihet.djvu/339

Fra Wikikilden
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne siden er korrekturlest


— Ja naa kommer vi! svarer Majken leende — gaa naa bare hjem me dei du!

— Joda! svarer Katja muntert oppi busken, og forsvinner.

— Ja naa har hun altsaa set dere! sier Vera — men vi kan ikke be dere hjem me allikevel; for er Katja oppe naar dere kommer saa faar vi ikke henne til aa lægge sei før dere er gaat...

— — Noen smørrebrø og halle øller er blet sent bort til os, jei har drukket min halle øl som de andre men ikke kunnet spise noe — og saa sitter vi da der og venter, Erik Fredrik og jei, nok saa utaalmodie alle tre. Endeli faar vi bud at vi kan komme.

I det øverste vindue paa den rømalte havestubygningen staar Vera og tar imot os, vi skraar fra vejen nedover græsplænen borttil henne og klyver én for én inn i det lille soveværelse hennes — Majken sist, hjulpet af Erik. Saa blir vindue lukket, et tykt teppe hængt for, og lampen tænt — og vi placerer os derinne saa gott vi kan, paa sengen og de par stoler som er der. Paa bore staar en whisky-flaske som er trekvart full.

— Er det alt brænnevine dere har? spør jei nervøst — Vera har endda ikke set paa mei og jei skjælver saa jei næsten ikke kan sitte paa stolen.

— Se saa! sier Vera leende — naa er han misfornøjet igjen som sædvanli! — Di kan trøste Dem forresten, lægger hun til — vi har endda en hel flaske i kjælleren.