tilbede. 1 Joh. Aab., som Kritikerne antager virkelig for en Del er skrevet af Apostelen, gjøres altid denne Forskjel. Til den gamle paa Tronen vises Tilbedelse 4, 9—11; til Lammet derimod kun Ære og Pris 5, 12. 13 sml. Vers 14.
Hvormeget det fjerde Evangelium søger at ophøie sit uhistoriske Jesusideal, ved det dog altid at skjelne mellem „Gud“ og „den han udsendte“. Man skal ingen Støtte for Jesu Guddom finde der, om man her end har Broen, der førte over til dette Dogme siden. Naar Pastor Kristensen udenvidere siger, at Ære er det samme som Tilbedelse, vi! vi protestere; det nye Testamente gjør Forskjel paa de to. Hvad Stederne i Mathæievangeliet angaar, som ogsaa citeres (25, 31 fig. 11, 27—28; 28, 18) at Jesus er given al Magt i Himlen og paa Jorden, saa viser jo disse, at han ikke har dette af sig selv, at han altsaa ikke selv er Gud, men kun har faaet denne Stilling givet, betroet af Faderen.
Hr. Kristensen slutter denne Del af Udviklingen saaledes: „hvo som ikke er med mig er imod mig“ har Kristus sagt og Sandheden deraf viser sig tydelig paa Hr. Janson og Meningsfeller. Mange Tak Hr. Kristensen! maa jeg i al Ærbødighed udtrykke som min Formening, at Jesus staar paa min Side i denne Kamp og ikke paa Deres, han min bedste Ven og Bror, mit Ideal, min Helt. Fra hans Side skal ingen af Eder Sortkjolers Banstraaler faa rive mig.
Hr. Kristensen vil gjerne faa Folk til at tro, at jeg vil oplære Ungdommen til Haan og Spot