Side:Fra det mørke Fastland.djvu/20

Fra Wikikilden
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne siden er korrekturlest


maa blive Stavangers Frelſermand. Men iſaafald maa Tingen gribes grundigere an, end ſket er hidtil.

Følgende Forſlag turde da fortjene Overvejelſe:

Politiet forſtærkes med 400 Mand, hvoraf 100 beredne. 50 nye Præſter af den ſtørſt mulige Svovl-Lødighed anſættes — til en Begyndelſe.

Derefter anſættes 500 Mand til at pasſe paa Præſterne og Politiet igjen. Thi ogſaa den Slags Folk kan forſømme ſin Pligt og blive ſlappe. Hvem der ſkal pasſe paa de 500 igjen, faar henſtaa indtil videre.

Bibelen udlægges paa alle de Steder, hvor Menneſker gaar. Bedehuſe oprettes paa alle Gadehjørner, og Frelſesarmeen faar Betaling for at holde ſine Foreſtillinger paa Torvet.

Samlaget og alle Ølbuler ſtænges abſolut. For at hindre Indſmugling af Rusdrikke bliver Byen at omgive med en ſtørre Militærſtyrke. Udenom den lægges en endnu ſtørre Militærſtyrke for at pasſe paa den førſte, at denne ikke muligens, formedelſt Drammer eller anden Smurning, forledes til Slaphed og Efterladenhed. Hvem der skal pasſe paa denne ſtørre Styrke igjen... naa. — I Byen ſelv etableres et hemmeligt Politi paa et par tuſinde Mand til at paaſe, at ikke Borgerne ſelv giver ſig til at brygge alkoholholdige Drikke.

Alle Kvinder udviſes af Byen. Skulde der ſiden opdages Uordener mellem Mænd, udviſes ogſaa Mændene af Byen. —