mesterverk som karttegner, «Kart over det sydlige Norge, efter de bedste forhaandenværende Kilder, fornemmelig de ved Norges topografiske og hydrografiske Opmaaling anstillede astronomiske og geodætiske Iagttagelser». Dette selv for vor tids krav sjelden smukke arbeide blev i litografisk gjengivelse utgit paa norsk forlag (J. W. Cappelen), og viste sig at tilfredsstille et sterkt behov; det er nemlig senere utkommet i fire nye oplag. Fra Munchs haand var arbeidet færdig allerede tidlig aaret i forveien. Det «Nordlige Norge» forelaa i 1852.
Som bekjendt er vort lands geografiske opmaaling endnu den dag idag ikke fuldendt; for to mandsaldre tilbake var materialet selvfølgelig endda langt sparsommere for den som agtet at tegne et stort Norges-kart. Det er næsten ubegripelig at en almindelig boklærd vaaget sig i kast med en slik opgave, som selv en fagmand maatte staat raadvild overfor; endda merkeligere er det at forsøket virkelig lyktes ham. At saa var tilfælde, blev villig erkjendt av fagkritikken. Saaledes skrev den siden bekjendte general og statsraad N. St. Wergeland, som var løitnant ved Opmaalingen dengang Munch tegnet kartet:
«Kartets konstruktion er utført med en til det yderste gaaende detalj, ikke alene i den del av landet hvorover nøiagtige detaljkarter haves, men ogsaa i den mindre bekjendte del av landet. Kartet er som anført datert 1845, men det kunde med fuld føie være git en yngre datum; ti man finder ved at gjennemgaa kartet at ei alene alt hvad der var opmaalt ved utgangen av 1844, men ogsaa yngre karter har været benyttet i deres fulde utstrækning … Man finder saaledes paa kartet i den nøiagtig bekjendte del hver bæk, hvert tjern, hver fjeldtop av nogensomhelst merkelig utstræk-