penger til personlige utgifter, og vi blev invitert til deres fest paa frihetsdagen den 17. mai.
Anden gangs ophold i Buenos Ayres blev meget behagelig; alle var elskværdigheten selv, og man holdt sogar festlige tilstelninger. Vi fik ombord proviant, sendt fra Norge paa herr Christophersens regning, vel 50,000 liter petroleum, skibsrekvisita og lignende, saa vi hadde nok for et aar. Dette var dog ikke alt. Straks før vi gik, sa herr Christophersen, at han vilde sende ned en hjælpeekspedition, hvis „Fram” ikke kom tilbake til Australien inden en bestemt dato; men som enhver vet, blev dette heldigvis ikke nødvendig.
De tre uker, vi laa ved kaien i Buenos Ayres, var vi optat med at faa alle saker ombord og med at gjøre fartøiet sjøklart. Hermed var vi færdig onsdag eftermiddag den 4. oktober, og næste morgen var „Fram” klar til at fortsætte sin anden jordomseiling.
I Buenos Ayres laa vi ved samme kai som den tyske antarktiske ekspeditions fartøi „Deutschland”.
A. Kutschin og 2den maskinist J. Nødtvedt reiste hjem, og matros J. Andersen blev avmønstret.
FRA BUENOS AYRES TIL ROSSBARRIEREN
Paa turen fra Buenos Ayres til barrieren blev vagtene fordelt som følger: Fra 8 til 2: Th v. Nilsen, L. Hansen, H. Halvorsen og A. Olsen. Fra 2 til 8: H. Gjertsen, A. Beck, M. Rønne og F. Steller. I maskinen K. Sundbeck og H. Kristensen. Tilslut K. Olsen, kok. Ialt 11 mand.
Man pleier at si: „Vel begyndt er halv fuldendt”; det ser næsten ut til, at hvis det begynder slet, vil det gjerne