Wikikilden:Kontoret/Arkiv/2008

Fra Wikikilden
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er et arkiv. Vennligst ikke foreta endringer her. Aktive diskusjoner foregår på Wikikilden:Kontoret

Bruk av Mal:Topp og Mal:Bunn[rediger]

Tror vi bør benytte en felles mal, se w:Wikipedia:Malproblemer. Mvh Røed 9. aug 2006 kl. 15:52 (UTC)

Så vidt jeg forstår er det ikke noen funksjon i mal:bunn som avslutter den funksjonen som blir hengende etter mal:topp. --Tomas Tokle 9. aug 2006 kl. 18:43 (UTC)
Er litt ad-hoc det der ja, bare å innrømme det. Men fungerer greit likevel, funksjonen som begrenser bredden på siden er ment å virke for hele siden.
Det var det jeg tenkte, ja. Vet ikke om den kan komme til å bli problematisk i fremtiden, men det hadde nok vært bedre å finne en funksjon som kan gjøre det samme på en «ordentlig» måte. --Tomas Tokle 14. aug 2006 kl. 12:44 (UTC)
Skal dette ligge på hver enkelt side? Da kan man vel legge stil-koden i CSS og kun ha teksten i en mal. ZorroIII 14. aug 2006 kl. 12:56 (UTC)

Hærverk[rediger]

Er rimelig sikker på at noen har bedrevet hærverk i http://no.wikisource.org/wiki/Olav_Tryggvasons_saga_(del_1)

Husker ikke navn som Trygve Jordfreser og Veldreid Skrævadottir fra sist jeg leste Snorre, for å si det slik... Dette usignerte innlegget ble skrevet av 85.19.200.174 (diskusjon · bidrag) 13. des 2006 kl. 08:46 (UTC)

Hærverket ble begått helt tilbake i februar, så det er til å undres over at ingen har reagert før nå. Nå har jeg imidlertid rettet det opp. __meco 13. des 2006 kl. 10:54 (CET)

Musikk[rediger]

Hva med å opprette en musikkategori, hvor man kan legge inn sangtekster?

Nye sider[rediger]

Ting å gjøre for administratorene[rediger]

Alt dette er nå i orden Kåre-Olav 14. feb 2007 kl. 21:13 (CET)

tips om norske taler:[rediger]

her er en mengde kjente norske taler på nett: http://www.virksommeord.uib.no/

hvis jeg får tid en dag skal jeg klippe og lime en del av dem over hit, slik at de går ut i det store arkiver:)

Forfattarindeks[rediger]

Når det gjeld forfattarindeks her på Wikikilden, har eg sett både lenkjer til Wikipedia:Forfattere-<bokstav> og Kategori:Forfattere-<bokstav>. Treng vi begge? Eg meiner det er lettast å legge alt dette i kategoriar, og det er òg det mest praktiske. --EIRIK\diskusjon 13. feb 2007 kl. 21:03 (CET)

Nei, kanskje ikke. Men Wikikilden:Forfatter-<bokstav> har den fordelen at en kan få med forfatterens leveår etterpå (født–død), og at en kan se navnet uten «Forfatter:»-prefikset. Forresten har jeg allerede foreslått å opprette et eget Forfatter:-navnerom, slik danskene har gjort. Vet du hvordan man gjør dette? Og hva tror du om Heimskringla? Kåre-Olav 13. feb 2007 kl. 21:21 (CET)
Eg har sjølv tenkt på det, og eg fekk det nettopp fiksa ved å kontakte ein utviklar. Eg trur dessutan vi bør slette Heimskringla, og så evt. legge inn att ei omsetjing med kjelde. --EIRIK\diskusjon 13. feb 2007 kl. 23:05 (CET)
På Wikipedia liker noen å gå til artiklene via kategorisystemet, andre via lister. Når disse forfatterlistene først er opprettet, tror jeg ikke de vil kreve mye vedlikehold, bortsett fra å legge til en ny forfatter i ny og ne. Kåre-Olav 14. feb 2007 kl. 21:13 (CET)

Forslag[rediger]

  1. Bør vi fjerne fargen som danner bakgrunnen på sider i Wikikilden- og Forfatter-navnerommet? De har ikke noe tilsvarende på en.wikisource. Fargen gjør seg spesielt dårlig sammen med det rosa fra Forfatter-malen i Forfatter-navnerommet (f. eks. her).
  2. Skal verktitler skrives i kursiv eller ikke?
  3. Jeg har opprettet et utkast til Wikikilden:Tekstkvalitet, etter den engelske modellen, med tekstinformasjon på diskusjonssidene. Men på tysk WS har de gjort det annerledes (se f. eks. her), med informasjon på selve tekstsiden. Hva slags modell bør vi følge? En fordel med å få på plass et tekstkvalitetssystem er at man kan blokkere sider som har nådd et visst kvalitetsnivå, slik at de ikke lenger står i fare for å vandaliseres.
  4. Bør vi fortsatt ha det slik at teksten bare dekker deler av sidebredden?


Min oppfatning:
1. Ja, i alle fall i Forfatter-navnerommet.
2. Siden alle verktitler allikevel skal lenkes og dermed fremstår som blå (eller røde), er de allerede uthevet og trenger ikke kursiv. Andre språks wikisource har heller ikke kursiv. Dette sparer oss dessuten for en god del arbeid.
3. Jeg heller til den engelske varianten, fordi systemet er enkelt og tatt i bruk på flere andre WK, og fordi en infoboks av og til kan komme i veien for teksten.
4. ? Kåre-Olav 14. feb 2007 kl. 21:13 (CET)
1. Ja. Og eg har fiksa det.
2. Kursivering er ikkje på grunn av utheving, men rett formatering. Boktitlar, filmar o.l. skal alltid vere i kursiv. Så her meiner eg ja på spørsmålet ditt.
3. Eg synest det er best slik du har laga det til no, det kan bli litt forstyrrande med alt på tekstsida.
4. Eg er usikker, men dersom vi endrar det, risikerer vi kanskje at det vert ei linje med tekst, avsnitt, ei linje med tekst, avsnitt, osb., og det set vel litt rart ut?
--EIRIK\diskusjon 15. feb 2007 kl. 12:05 (CET)

Ny kategori: Sangleker[rediger]

Skulle gjerne legge inn ulike norske varianter av en tradisjonell sanglek (Bro, bro brille) som referansemateriell til en artikkel jeg arbeider på i Wikipedia. Kan dere opprette en kategori som heter sangeleker? Hilsen Barbrobrud

Partiprogrammer[rediger]

Partiprogrammer vil være av interesse som historiske dokumenter, men er dette noe vi kan ha her? Er jo offentlige dokumenter strengt tatt. Røed 18. sep 2007 kl. 20:03 (CEST)

Hærverk[rediger]

Siden To Novelletter fra Danmark/Trofast er bare tull. Noen som kan fikse på det? 80.203.5.119 31. okt 2007 kl. 20:28 (CET)

Ordnet. Kåre-Olav 5. nov 2007 kl. 21:10 (CET)

Kan man legge inn skannede bøker?

Affi

skannede bøker inn commons Category:Books_from_Norway] og Category:Scanned_Norwegian_texts Fingalo 17. jul 2008 kl. 11:06 (CEST)

Kan jeg bruke wikikilden til ett prosjekt jeg har?[rediger]

En slekting av meg som levde rundt 1850 tallet var en ganske orginal mann i sin tid. Det er flere avisartikler (papir) skrevet om han og han er referert i en del bygdebøker - men det er ingen samestilling noe sted på internett. Den er også mange morsomme historier og dikt som er tatt vare på. Nå er det slik at jeg har havnet men en stor bunke papirer fra han og jeg synes at det er ett interssant prosjekt å få dette systematisert. Hvis ikke jeg gjør det - så blir det tapt i tiden... Jeg forsøkte å legge han in på wikipedia - men da ble siden slettet fordi det ikke var noe treff på han på internett :-) Greit nok - men det er mye papirer i verden som ikke er scannet inn og søkbart.

Kan jeg bruke wikikilden i dette arbeidet for å registrere det jeg sitter på?

mvh Jon Bjarne