ham med Kone og smaa Børn fra en Gaard i Lenet, og den Dom, som i den Anledning er gaaet dem imellem, skal ikke være dømt efter begges Beviisninger, da han ikke har kunnet faa Beviisning i Sagen for Erik Ugerups Magts Skyld. Bent Bilde skal derfor strax skriftlig melde Kongen hele denne Sags Sammenhæng. Nyborg Fredag efter Luciæ (16 Decbr.) 1552. T. IV. 185. Afskr. 106.
Til Jesper Friis, at have i Forraad 100 Tylvter Sagdeler og 3000 Lægter til Bygningen paa Dronningborg, og lade Hans Stygges Skib faa fuld Ladning, naar det kommer derefter. Relator Hans Stygge Høvedsmand paa Dronningborg. Nyborg Onsdag efter Nytaarsdag (4 Januar) 1553. T. IV. 189. Afskr. 106–107.
Til Christoffer Hvitfeldt. De Lybske og andre vendiske Steder have af Kongen begjæret, at der maa berammes en Dag i Danmark, for at de ved sine Fuldmægtige kunne handle til endelig Ende den Uenighed og Tvedragt, som er mellem Kongens Undersaatter og dem om Kontoret i Bergen og andensteds. Kongen har nu hertil berammet Helligtrefoldigheds Søndag førstkommende, og Christoffer Hvitfeldt skal derfor den Dag være tilstede i Kjøbenhavn tilligemed en Borgermester eller Raadmand af Throndhjem. Kongen har ikke, som først paatænkt, villet skrive derom til Undersaatterne i Bergen og Throndhjem, for at ikke Sagen skulde rygtes, og Christoffer Hvitfeldt skal holde den hemmelig hos sig selv. Angaaende hvad Kong Gustaf af Sverige har skrevet om Norrbotten, kan han forfare al Leiligheden af den medfølgende Udskrift; og han maa til Mødet i Kjøbenhavn ogsaa medtage al Besked om den Sag baade Breve og andet, som han veed dertil nødvendigt, for at Kongen fuldstændigt kan lære den at kjende og vide, hvad han skal svare. Nyborg Mandag efter Kyndelsmesse Dag (6 Februar) 1553. T. IV. 220. Afskr. 112.
Til Claus Bilde, at lade hugge til Kongens Behov 50 Egebjelker, hver 20 Alen lang og noget over en Fod paa Kanten, og 40 Sperretræer, hvert 18 Alen langt og 11⁄2 Kvarteer paa Kanten, og nedføre dette Tømmer til Ladestedet. Nyborg Tirsdag efter purificationis Mariæ (7 Februar) 1553. T. IV. 206. Afskr. 107.
Til Kong Gustaf i Sverige. Han har i sin Skrivelse fra Kalmar af 30 Novbr.[1] tilkjendegivet, hvorledes Christopher Hvit-
- ↑ Dette Kong Gustafs Brev er trykt i Dipl. Norv. II. No. 1158.