Side:Blandt anarkister.djvu/44

Fra Wikikilden
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne siden er korrekturlest


Bladet drives med bidrag fra meningsfæller rundt om. De bedre stillede anarkister yder op til femti og hundrede francs ugentlig, og derfra gaar det nedover til de smaa bidrag, som kollektes sammen paa møderne. Pengene benyttes udelukkende til bladet og agitationen. For hvert nyt sted man kommer for at agitere, begynder man med at uddele nogle hundrede eksemplarer af La Révolte og bladet kan saaledes bli meget dyrt. Desuden trykkes der en mængde essays og mindre afhandlinger i brochureform.

Jeg blev lidt forbauset den dag, jeg besøgte redaktionskontoret. Vel havde jeg nok tænkt mig, at dette oprørernes organ ikke kunde prange med pragtfulde redaktionslokaler, slig som de store bourgeoisiets blade havde dem. Ei heller havde jeg tænkt, at glimmer og stas skulde huses der; men det havde jeg dog troet, at omgivet af den rige røde frihedsfarve skulde jeg finde revoltens journalister.

Men da jeg havde vandret de seks trapper op, stod jeg i et kaos, som jeg ikke fandt andet ord for end anarkisk. Det var en trang, halvmørk bule, hvor papiret sived frem fra