Side:Anarkiets bibel (1906).djvu/364

Fra Wikikilden
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne siden er korrekturlest


pisk-svingere, herefter til enhver tid kan leve økonomisk sorgfrit af sit arbejde.“

Og det kan ikke nytte pengepisk-svingerne at sætte sig til modværge og forsøge at hindre, at denne beslutning blir gjennemført. Ejendomsvogternes landsforbund er medlem af De Samvirkende Fagforbund og lar sig ikke bruge mod organisationen — og med ejendomsvagten imod sig staar jo pengepisk-svingerne fuldstændig magtesløse. —

Saaledes talte de alvorlige røster der steg op af folkets dyb. Og befolkningen lyttet, men følte sig ikke overbevist —: Ah dette var jo vel nok ... men, men, men — vilde befolkningens tillidsmænd ogsaa virkelig være istand til at organisere svingningen af pengepisken saaledes, at hver mand i landet til enhver tid kunde leve sorgfrit af sit arbejde? — for det var jo det egentlige spørgsmaal.

Men røsterne svarte rolig:

— Derom kan der ikke være nogensomhelst tvil. Det er nemlig ganske anderledes let end det ser ud til — det er snart sagt fod i hose:

Ganske vist kan befolkningens tillidsmænd til en begyndelse ikke gjøre andet end at fortsætte produktionen ligesaa planløst som den nu drives. Men selvfølgelig vil de strax sætte alle de stansede etablissementer i virksomhed igjen — og hvad der da fremdeles blir tilbage af disponibel arbejdskraft vil bli anvendt til at rejse nye etablissementer i de brancher hvor man antar, at efterspørgselen under de nye forhold kommer til at kræve en øget produktion.