Det første han gjorde, da „Fram” kom til Buenos Ayres, var at forklare en derværende repræsentant for „Singer symaskinkompagni”, hvor absolut nødvendig det var for ham at faa sit tap erstattet. Talegavene hjalp ham igjen, han fik en ny maskine.
Det var forresten ikke noget rart, at Rønne var glad i sin symaskine. Han kunde bruke den til alt mulig; seilmaker-, skomaker-, sadelmaker- og skræddersøm, alt sammen gik like rundt og like kvikt. Han etablerte sit verksted i bestiklugaren, og derinde snurret symaskinen ustanselig, gjennem tropene, vestenvindbeltet og drivisen med, for om vor seilmaker var aldrig saa rask med sine fingre, saa kom bestillingene endnu raskere. Rønne var av de folk, hvis ærgjerrighet det er at faa gjort mest mulig i den kortest mulige tid. Med stigende forbauselse saa han, at her var det umulig at bli færdig. Han kunde drive paa, saa meget han vilde, der var altid noget igjen. At regne op alt, hvad han leverte fra sit verksted i disse maaneder vilde føre for langt. Det faar være nok at si, at altsammen var udmerket arbeide, utført med beundringsværdig raskhet. Noget av det, han selv satte mest pris paa at ha forarbeidet, var kanske det lille tremandstelt som siden blev sat igjen paa Sydpolen. Det var et litet mesterstykke av et telt, lavet av tynd silke; sammenlagt kunde det gjerne faat plads i en nogenlunde rummelig lomme og veide knapt nok en kilo.
Paa dette tidspunkt kunde vi ikke sikkert regne med muligheten av, at alle, som kom til at gaa sydover, skulde række ned til 90 grader. Tvertimot maatte forberedelsene træffes med det for øie, at nogen kom til at snu om. Det omtalte telt tænkte jeg at anvende, hvis der