Side:Amundsen,Roald-Sydpolen I-1912.djvu/182

Fra Wikikilden
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne siden er ikke korrekturlest


tegnestifter og andre rare stifter, av hvitt kritt og rødt kritt, gummiarabicum og andre gummivarer, av datoholdere og almanakker, av skibsjournaler og private journaler, og notisbøker og slædedagbøker og endnu mange andre ting i samme branche har vi et saadant oplag, at vi endnu kan gjøre mange jordomseilinger, inden vi raker op. Det firma, som sendte os denne gave, har al ære av den. Hver gang jeg har sendt et brev eller skrevet i min dagbok, har jeg samtidig sendt firmaet en taknemlig tanke.

Fra en av Kristianias største forretninger fik vi fuldt utstyr av kjøkken og spisetøi, alt av første sort og avlevert i fuldkommen stand. Alle kopper, tallerkener, kniver, gafler, skeer, kander, glas o. s. v., var merket med fartøiets navn.

Vi førte et overordentlig rikholdig bibliotek med os. Store masser av bøker strømmet ind til os som gaver. Jeg antar, at „Fram”s bibliotek for øieblikket indeholder mindst 3000 bind.

Til underholdning hadde vi ogsaa en mængde forskjellige spil. Et av disse blev vor kjæreste underholdning i de ledige aftentimer der syd. Kortspil hadde vi i dusinvis, og mange av dem er allerede vel brukt. Fonograf med en masse ruller var vel vor bedste ven, tænker jeg. Av musikinstrumenter hadde vi piano, violin, fløite, mandoliner, mundharmonika, og trækspil ikke at forglemme. Noter hadde alle musikhandlerne været saa snille at sende os, saa vi kunde dyrke musikken saa meget vi lystet.

Julepresenter strømmet ind i store masser, jeg antar, vi hadde ca. 500 ombord. Juletrær, juletræpynt og meget