omtrent ikke sove. Jeg haaber stormen lægger sig til imorgen. Saasnart den er over, gaar vi saa langt syd som mulig, planter flagget og vender saa tilbake. Vi er meget ængstelige for at sporene som leder til depotet skal fyke igjen, for det er vort eneste merke paa tilbakeveien. Vi hadde ingen landemerker her paa denne store sneslette. Det er en alvorlig risiko, vi løper; men har vi sagt a, faar vi ogsaa si b og stole paa, at forsynet vil hjælpe os.”
8. januar: „Atter en hel dag i soveposen. Vi lider svært av frost i hænder og føtter. Av sult ogsaa. Vi ligger her og skjælver. Fra tid til anden forfryser en av os en fot. Han maa da trække den op av posen og stikke den ind paa sin nabos fot, som er i en likesaa medtat tilstand. Vi maa længere sydover, selv om vi tærer paa provianten og blir svakere time for time her i kulden. Vi har 40° kulde, og vinden blaaser tvers igjennem vort tynde telt, og foksneen finder veien selv ind til vore poser, som er vaate nok i forveien. Krampe har vi ret som det er, og foksneen har lagt sig saa paa teltet, at vi neppe har plads herinde. Jeg føler, at marsjen imorgen blir vor sidste mot syd. Vi er paa knap ration, og det er meget vanskelig at holde sig varm i denne høide — 11 600 fot over havet — mellem de magre maaltider.”
9. januar: „Vor sidste marsj mot syd er tilende. Vi har gjort hvad vi har kunnet. Resultatet er 88° 23’ s. br. og 162° ø. l.
Vinden la sig klokken 1 imorges. Klokken 4 satte vi avsted med Dronningens flag, en messingcylinder med frimerker og brever, fotografiapparat, kikkert og kompas.