Diskusjon:Anne og Alet

Fra Wikikilden
Hopp til navigering Hopp til søk

Hvilken genre er dette? «Based on a true story»? «Fra virkeligheten»? «Historisk roman» virker feil, siden det er en fortelling om noe som har skjedd, og fremstillingen mangler noe av det som gjør en roman til en roman. V85 8. sep 2011 kl. 14:26 (CEST)

«Kriminalhistorier fra virkeligheten» (meir eller mindre nøyaktige iht faktiske hendingar) er vel nesten ein eigen sjanger, med skillingsviser og Gjest Baardsen og Ole Høyland osb. Elles finst det vel ein god del oppbyggeleg litteratur som ikkje har med kriminalitet å gjera, som Exempler paa tidlig Gudsfrygt hos Børn. Inntil vidare kan me kanskje halda oss til større kategoriar som «historier fra virkeligheten» (og «krim»)? --Ranveig 8. sep 2011 kl. 22:30 (CEST)
Det hørtes ikke så dumt ut: Kategori:Historier frå røynda (el.l.) som en underkategori av Kategori:Faktabøker. Kunne vi lagt denne til i Kategori:Biografier? Er det en biografi? Jeg føler ikke helt det, men jeg kan jo ta feil. V85 8. sep 2011 kl. 23:39 (CEST)
Har ikkje lest heile boka, men eg er einig i at det ikkje verker som ein biografi. Hmm. Trur forresten det er lurt om alle kategoriar følgjer ei målform, sjølv om det er eit flott namneforslag. ;-) --Ranveig 11. sep 2011 kl. 09:28 (CEST)

Begynn en diskusjon om siden «Anne og Alet»

Start en diskusjon