Wikikilden-diskusjon:Underprosjekter/Bibelen

Fra Wikikilden
Hopp til navigering Hopp til søk

Titler[rediger]

Bør bibelske forfattere ha en tittel i forfatternavnet? F.eks. Forfatter:Apostelen Paulus eller bare Forfatter:Paulus? Og, hvilken tittel skal i så fall brukes? For Paulus er det mulig med både «apostel» og «sankt». Til å begynne med tenkte jeg at det kunne være greit å ta med en tittel for å gjøre forskjellige personer «mer unike», men etterhvert begynner jeg å lene mer mot at man bare bruker personens navn, f.eks. Forfatter:Paulus. V85 22. feb 2010 kl. 14:51 (CET)

Høg s[rediger]

Eg ser at høge s-ar frå fraktur er gitt att med ein «ſ» (som «ſ» i «Forſøg», jf. «Aftenpoſten»). Er dette vel gjenomtenkt? -- Knut

Hei. Grunne til at vi bruker «ſ» i tekstene våre er først og fremst at de automatiske tekstgjenkjenningsprogrammene (OCR) vi bruker gir bedre resultater dersom de stilles inn til å skille mellom «s» og «ſ». Nå kunne vi ha erstattet «ſ» med «s» i etterkant av tekstgjenkjenningen, men foreløpig har vi ikke gjort dette. I stedet har vi en innstilling i javascript som lar leseren se «s» når han er i sidenavnerommet, og «ſ» i korrekturlesningsnavnerommet (sidene som begynner med Side:). Uansett, hvis det skulle vise seg å oppstå problemer på grunn av ſ'ene, er det en smal sak å erstatte alle sammen med «s» automatisk. Det står ellers fritt for den som vil å bruke bare «s» hvis han vil, vi har ingen fast politikk når det gjelder dette. Kåre-Olav (diskusjon) 18. nov 2012 kl. 23:30 (CET)