Side:Syk kjærlihet.djvu/119

Fra Wikikilden
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne siden er korrekturlest


dei?» — og presenterer saa «Bekkasinen» som jei nok kjenner men ikke har vært sammen me før. Og vi sætter os ned alle tre, og drikker et glas Sherry, og snakker om noen likegyldie ting — men stadi møtes mine øjne me hennes, og jei ser det, og ser det, og ser det igjen me bævende hjerte, hvor hun er gla i mei...

Endeli rejser «Bekkasinen» sei og sier adjø, vi føller henne til døren begge to, Vera laaser af efter henne og venner sei om og faller mei like om halsen — og opløst like til min sjæls inderste staar jei der og rykker henne tæt intil mei og kan bare hviske de ned i hennes hvite dejlie nakke mens jei kysser den —: «kjære... kjære... kjære...»

Saa sætter jei mei bort i sofan.

Men hun sætter sei ikke hos mei, hun tar plass paa en stol ve siden a, kaster et underli vârt blik paa mei, og sier saa —:

— Idag har vi altsaa en mængde ting som vi maa faa snakket om før jei rejste; jei tænker det er best jei tar og skriver op paa en lap hva det er for noe altsammen saa vi ikke glemmer noe a det! — og hun tar blyant og papir paa bore og sætter sei til —:

— Ja, for det første! sier hun og sætter et stort ét-tal paa papire — og saa skriver hun like efter ét-talle —:

«Ikke røre mei!»

— Men hvorfor det? spør jei og ser op paa henne