Side:Presten som ikke kunde brukes/32

Fra Wikikilden
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne siden er ikke korrekturlest


Setun og W. U. stod utenfor og skrek av fuld hals at folk maatte komme ind og spise av den gode mat som hadde blit ødelagt ved regnveiret. Der var dog ikke saa mange som kom; og de begyndte allerede nu at forstaa at fortjenesten vilde ikke bli saa stor. De hadde gjort beregning paa mindst et tusen dollars, ja maaske to tusen.

 Utstillingen fortsatte over søndag og det blev da spørsmaal om de skulde sælge mat paa søndag. W. U. mente at det maatte man naturligvis gjøre. „Man kunde jo ikke vente at presten var der; ti han maatte jo hjem og præke. Men han for sin del vilde være der og „runne standen“,“ sa han. „Søndag vil bli den bedste fortjeneste og vi trænger det,“ føiet han til.

 Tirsdag aften var de altsaa færdig og de skulde da ha opgjør. Da alle regninger var betalt, viste det sig at de hadde tjent $37.67. Men da brøt harmen løs for alvor. Nogen av kvinderne mente de vilde aldrig være med paa slikt mere. Andre sa de hadde git for meget mat og tat for liten betaling for maaltiderne. Andre vilde vite om regnskapene var ført rigtig. Det var en uhyggelig kveld. Pastor Setun trøstet dem med at man skulde gaa forsigtigere tilverks næste aar.