75 %, der ydes Landets egne Børn. For den svenske og danske Forening vil det nu blive Opgaven at søge at opnaa tilsvarende Fordele.
For at interessere Lærerne for det nordiske Samarbejde indenfor Skolerne har de tre Skolenævn taget forskellige Opgaver op, der tager Sigte paa at lette dem Studiet af Nabolandenes Skoleforhold og forøge Kendskabet til Nabolandenes Sprog og Litteratur. Man paataenker saaledes at foretage Foranstaltninger, hvorved Lærere, der befinder sig paa Studierejser, kan erholde fyldige Oplysninger om Skoleforhold etc., ligesom det er Foreningernes Agt at søge oprettet gensidige faglige Kursus for Lærere. Et saadant Kursus blev af dent svenske Forening afholdt i Sommer paa Brunnsviks Folkehøjskole i Dalarne, hvortil der var indbudt 20 norske og 20 danske Modersmaalslaerere fra de højere Almenskoler.
Endelig har der mellem Danmark og Sverige, som ogsaa omtalt i forrige Aarbog, fundet Udveksling Sted af Højskolelærere mellem skaanske og sjællandske Højskoler. Et Indtryk af hvilken Betydning saadanne Besøg kan have, faar man af en Beretning af Højskoleforstander Tormod Jørgensen om en svensk Rektors Besøg paa en dansk Højskole (se Aarb. S. 51). Det i Beretningen nævnte Forslag om gensidige Besøg af 1 Lærer og 10 Elever er foretaget i Aar med Understøttelse fra den svenske og danske Forening, ligesom der er foregaaet en enkelt Udveksling mellem en Højskole i Sønderjylland og Mellemsverige. I Norge er denne Sag nu ogsaa taget op, idet Foreningen har bevilget et Beløb til Udveksling af Lærere fra Højskoler i Sverige og Norge.
Spørgsmaal vedrørende Lovgivningsarbejdet i de tre nordiske Lande.
Som omtalt i forr. Aarb. S. 15 blev paa Delegeretmødet i Kristiania 1920 forskellige Spørgsmaal drøftede angaaende danske, norske og svenske Statsborgeres Stilling til den i ved-