faaet meget Jordegods. Sandsynligvis har han været gift flere Gange. Torstein eiede Jordegods overalt i Landet, »udi Bergen, Aggershus, Trondhjem og Stavanger«.
Torstein Askjellsen nævnes i et Diplom af 27. Jan. 1484 fra Valle, hvor 2 Lagrettesmænd i Undal kundgjør, at Finn Torlaksen og hans Værmoder Aasa Hugesdatter havde faaet Betaling for noget Jordegods, som Aasas Mand Torstein Askjellsen havde solgt. Dette er de samme Eiendomme, som ovenfor er nævnt i Kvinesdal, og det kan neppe være Tvivl om, at Torstein er Søn af den der nævnte Askjell; men om det er vor Torstein, er mere tvivlsomt. Skulde det være Tilfælde, maatte han ogsaa have været gift med den nævnte Aasa.
Derimod kan der ikke være Tvivl om, at det er vor Torstein Askjellsen, som omtales i Aslak Bolts Jordebog, S. 108, hvor man ser, at han har solgt Jordegods til Erkebispestolen. Hans Gaard paa Stranden i Bergen nævnes 1521[1]. Hans Slægt omtales endvidere i et Diplom af 26. Marts 1490, som indeholder en Lagtingsdom fra Skien om en Del Jordegods i Hallingdal, som en Jens Pedersen havde solgt, men som af Datteren Ragnhilda Jensdatter og Broderen Arne Jensen blev krævet igjen[2]. Her faar vi nogle spredte Oplysninger om Slægten. Svein Arnesen skulde have eiet Jordegodset. Han havde været gift med Kristina Taraldsdatter i hendes første Ægteskab, og Fru Kristina havde arvet det efter sin Moder Adaliis. Svein Arnesen maa have været i Slægt paa en eller anden Maade med Torstein. Vi har et Diplom af 9. Decbr. 1516 fra Elgesæter[3], hvor Torstein Askjellsen søger Kongen om at faa opnævnt en Del Mænd til Dommere angaaende