til anden og sprang ved siden av for at varme sig. Selv hadde jeg tat til skiene og snørekjørte. Denne hæslige sport har aldrig tiltalt mig, men under disse omstændigheter gik den endda an. Den varmet mig i føttene, og det var hensigten.
Jeg grep ogsaa senere til den „sport”, men da var grunden en anden. Den 15de, som vi sat i teltet om aftenen og kokte og passiarte, sier pludselig Hanssen: „Jamen tror jeg hælen min er gaaet!” Av kom strømpene, og frem kom en stor talgagtig, død hæl. Det saa ikke godt ut. Han gnidde sig til han mente, han „kjendte no igjen”, stak saa benene i strømpene igjen og gik i posen. Nu var det Stubberuds tur. „Jamen tror jeg det er gæli med min ossaa jeg, get”. Samme fremgangsmaate — samme resultat. Nu — det var jo hyggelig — to tvilsomme hæle og 75 km. fra „Framheim”!
Da vi kjørte ut næste morgen, var det heldigvis mildere i veiret — „næsten sommer” — ÷40°C. Det føltes forresten helt behagelig. Forskjellen mellem ÷40° og ÷50° er efter min mening meget følbar. Man skulde muligens tro, at naar man kommer saa langt, spiller nogen grader den ene eller den anden vei ingen rolle. Men jo — de gjør. — Under kjøringen denne dag hadde vi været nødt til at slippe flere hunder, som ikke kunde følge med. Vi antok, at de vilde følge efter i sporet. „Adam” og „Lazarus” viste sig aldrig mer. „Sara” faldt død om paa veien uten forutgaaende varsler. „Kamilla” var ogsaa blandt de løsslupne.
Paa kjøringen hjemover holdt vi samme orden, som de foregaaende dager. Hanssen og Wisting fik som regel et langt forsprang, hvis de ikke stoppet og ventet.