Bibelen

Fra Wikikilden
Hopp til navigering Hopp til søk
Bibelen

Bibelen er kristendommens hellige bok. Den inneholder det gamle og det nye testamentet. I protestantisk tradisjon inneholder det gamle testamentet 39 kanoniske bøker, mens det nye testamentet inneholder 27 kanoniske bøker. I katolsk og ortodoks tradisjon, regnes også de apokryfiske bøkene som kanoniske. På 18- og 1900-tallet ble det funnet flere gnostiske skrifter som omhandler Jesu liv og lære, men som ikke er en del av Bibelens kanoniske skrifter.

Under dansketiden, og frem til slutten av 1800-tallet ble danske oversettelser av Bibelen brukt, også i Norge. For å se Bibel-oversettelser fra denne perioden, se Bibelen på dansk Wikikilden.

Foreløbig har ikke Wikikilden noen fullstendige utgaver av Bibelen som er falt i det fri. De av de bibelske bøkene som er aktive lenker i listen er det minst én fullstendig utgave av på Wikikilden.

Eksterne lenker[rediger]

Andre utgaver av Bibelen på norsk, er tilgjengelige på Internett. Noen av disse er:

Dette er en pekerside, og inneholder kun pekere til forskjellige tekster med samme navn. Hvis du har fulgt en lenke hit, kan du kanskje gå tilbake og rette den så den peker direkte til riktig tekst.