Side:Syk kjærlihet.djvu/308

Fra Wikikilden
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne siden er korrekturlest


denne lerete sølen!... æsch fan! — det var sgu heldi jei ikke datt forresten... det skulle set dejli ut!...

Jei gaar der og stirrer ret frem for mei i mørke.

... Saa slik skulle den altsaa bli, ennen, slutten paa det hele! — jei ryster tongsindi paa hode og ser mei sell staa deroppe i kanten a skoven ve siden a henne og se utover det lille sorte vanne dernede i mørke — dy vaate staar vi der i regnen me klæerne hængende slasket omkring os. Og jei ser paa henne men kan ikke se ansigte hennes orntli, det er for mørkt — jei bare føler det er det ansikte hun hadde i formidda.

Og saa tar jei hennes haann og sier trist:

— Di er ikke gla i mei mer.

— Jo! svarer hun — men det klinger kollt.

— Faar jei lov aa kysse Dem?

— Ja. Gjør me mei hva Di vil, jei er gla i Dem, men jei kan ikke være anderledes enn saan naa i aften, for jei føler ingen tingen ting naa — jei er saa dø som en sill.

Og jei slaar mine vaate arme om hennes vaate liv — hennes arme hænger slapt ned — og trykker hennes vaate bryst mot mit og kysser hennes kolle læper. Men slipper henne saa, gjennem-isnet af den kolle berøring, og tar op a lommen begge flaskerne, den store brune og den lille hvite, og hæller det i den lille hvite over paa den store brune, og sætter den for munnen og tømmer den — og blir saa staaende der og fryse ve siden a henne, koll og