Side:Lov om reindriften av 12. mai 1933.pdf/62

Fra Wikikilden
Denne siden er korrekturlest
58
 

Begjæringen må fremsettes skriftlig eller muntlig for takst­bestyreren. Fremsettes den muntlig, skal takstbestyreren ned­tegne og underskrive den.

Det er nok, at den skriftlige begjæring før fristens utløp er avgitt til den post-, telegraf- eller telefonstasjon, som skal bringe skriftet videre.

I begjæringen må angis, hvad det er vedkommende er mis­fornøiet med, og i tilfelle hvori den angivelige formfeil eller retts­feil ved takstforretningen består. Mangler skriftlig begjæring sådan angivelse, skal takstbestyreren søke manglen avhjulpet.

Takstbestyreren sender snarest mulig begj æringen og takstforretningen med mulige andre dokumenter til fylkes­mannen.

§ 54. Domstol.

Den i § 52 nevnte domstol er den til enhver tid for be­handling av straffesaker ved herredsrett bestemte.

Når det er fornødent for å få uhildede domsmenn, kan rettens formann beslutte ved loddtrekning ikke å medta de menn som er hjemmehørende i den kommune innen hvilken skaden er voldt.

§ 55. Rettergangsmåte.[1]

Sak i henhold til § 52 behandles i den utstrekning, hvori det er mulig og fornødent, efter de til enhver tid gjeldende bestemmelser om straffesakers behandling ved herredsrett dog med de avvikelser som inneholdes nedenfor i denne paragraf og for øvrig i denne lov:

a. Finner fylkesmannen, at begj æringen om takstforret­nings prøvelse ved domstol ikke er fremsatt i rett tid, under­retter han vedkommende om, at sak av denne grunn ikke vil bli fremmet. Fylkesmannens avgjørelse er endelig.

  1. Se side 126.