Side:Amundsen,Roald-Sydpolen II-1912.djvu/35

Fra Wikikilden
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne siden er ikke korrekturlest

biblioteket som regel noget mangelfuldt paa en slædetur, saa bortfalder de to muligheter. Men en underholdning har man dog, som man under de forhold kan tillate sig uten bekymring, og det er — en god lur. Ja, lykkelig den, som kan sove hele døgnet rundt paa saadanne dager. Men den gave er ikke alle undt, og de som har faat den vil ikke være ved den. Jeg har hørt folk snorke, saa jeg har været ængstelig for at de skulde kvæles, men indrømme, at de har sovet, — nei, det vil de saamen ikke. Enkelte er til og med saa freidige at paastaa, at de lider av søvnløshet. Saa langt gik dog ingen av os.

Utover dagen løide vinden av, og vi gik ut for at arbeide litt. Vi flyttet det gamle depot over til det nye. Vi hadde jo nu her 3 fulde slædeutstyr, som vilde bli litet bruk for, og som derfor kom til at bli staaende. Østpartiet kom nok til at faa bruk for noget paa sin færd, men ikke meget. Dette depot var temmelig rikholdig og vilde kunne komme til nytte, saafremt nogen skulde tænke paa at undersøke strækningen fra Kong Edwards Land mot syd. Som det gik os, fik vi ikke bruk for noget. Samtidig blev slædene pakket, og da aftenen kom, stod alting færdig til avgang. Det hadde egentlig ikke hastet med dette arbeide, da vi ogsaa skulde ligge stille næste dag. Men man lærer snart i disse egne, at det er bedst at gjøre bruk av en god veirstund, naar den kommer, Man vet aldrig, hvorlænge den vil vare.

Det var imidlertid ikke noget at si paa dagen, som fulgte. Man kunde lure, lure saa meget man orket. Arbeidet gik sin jevne gang allikevel, det. Bikjene gnov og gnov og samlet op kraft for hver time, som gik. Vi skal nu ta en trip ut til vore ferdigpakkede slæder og se, hvad de